Hrvatini_6
Hrvatini_8
Hrvatini_9
Hrvatini_7

Pustovanje v Hrvatinih

Krajevna skupnost Hrvatini je v sodelovanju s skupino Škicet v soboto, 25.02.2017 organizirala pustno rajanje v Kulturnem domu Božiči. Zbor pustnih mask je bil ob 16. uri v centru Hrvatinov.

Društvo Škicet je pripravilo pustni voz, s katerim je tekmovalo na 9. Istrskem karnevalu v Kopru, kjer je zasedlo zavidljivo 3.mesto. Po povorki so se vsi udeleženci pustnega voza "JRM Mornarica" napotili proti Hrvatinom. Ko so se vse pustne šeme zbrale, je pričela povorka z »Jugoslovensko ratno mornarico« na čelu. Okoli 16:45 je pustna povorka prispela do Kulturnega doma Božiči, kjer se je začelo dvourno pustno rajanje. Ob zvokih energične glasbe, okusnih krofih in toplemu čaju za najmlajše ter kuhančku za odrasle so se pustne šeme zabavale do večera.

V sredo, 01.03.2017, pa smo se vsi žalujoči poslovili od Pusta na »placu« v Hrvatinih. Ob svojem slovesu je imel kar tri govorce, ki so mu očitali veliko krivd, med njimi tudi posek petih zdravih platan. Ostala je le »tolažba«, da je za seboj pustil potomce, ki se redno zadržujejo v državnem zboru.

Krajevna skupnost Hrvatini se zahvaljuje vsem, ki so pri organizaciji pomagali.

Posebne zahvale gredo skupini Škicet za pripravo odlične povorke, Turističnemu društvu za izposojo mask, gostilnam Koradin, Pri Anni in Jasna 2, Milanu Rutarju in Čedomirju Dinčiću za fotografiranje, osnovni šoli Hrvatini ter vrtcu Semedela za izdelavo okraskov za Kulturni dom ter krajanom, ki so pomagali pri okraševanju dvorane.

Potrudili se bomo, da bo podobnih dogodkov, kjer se bodo krajani družili, v Hrvatinih še več.

Besedilo: Mirjana Topič