Hrvatini_6
Hrvatini_8
Hrvatini_9
Hrvatini_7

Pravljica Začarani gozd

Začarani_gozd_Agalma_1Psihoterapevtski Zavod Amaltea ter psihoterapevtska in psihološka ordinacija Agalma sta v sodelovanju z Zavodom HUMAN.SI izdala posebno pravljico, namenjeno staršem in otrokom.

V pravljici Začarani gozd se srečamo z malim Zajčkom Tikom, kateri se prvič v odsotnosti staršev sooča s čustvi, ki so mu bila do sedaj neznana. Obenem pa to srečanje pomeni tudi srečanje s svetom, ki prinaša pomembne spremembe na njegovi poti odraščanja.

Preventivni in učni namen pravljice je v tem, da spregovorimo širšemu krogu staršev in otrok o pojmu varne navezanosti in pomembnosti medosebnih odnosov. Varna navezanost otroka je ključnega pomena, da si otrok zgradi varen notranji svet, ki mu kasneje v življenju pomaga uporabljati uspešne strategije soočanja s težavami in okoljem.

Pravljico je napisala Ksenija Bratuš Albreht, psihoterapevtka in socialna delavka, katera že vrsto let dela na področju težav v duševnem zdravju. Spremno besedo pravljici o zajčku Tiku je podarila Samanta Eler, psihoterapevtka in otroška psihologinja, zaposlena v Zdravstvenem Domu Koper ter v Zasebni psihoterapevtski ordinaciji Agalma v Kopru. Življenje zajčka Tika skozi žive in barvite ilustracije pa je ustvarila Erika Gregorič, magistrica italijanskega jezika ter mlada izolska umetnica.

Prva predstavitev knjigice se je zgodila 19.10.2017 v knjižnici Postojna in sedaj se bo Tikova zajčkova turneja nadaljevala v okviru vseh slovenskih knjižnic.

V kolikor ste za nakup zanimive knjigice zainteresirani, lahko pišete na ordinacija.amaltea@gmail.com ali pokličete na 041/224-760. Cena slikanice je 14 eur.

V kolikor bi se obrnili po nasvet ali vprašanje na Psihoterapevtski zavod Amaltea ter psihoterapevtsko ordinacijo Agalma, nas lahko kontaktirate na 041/224-760 (Samanta Eler) ali 041/336-356 (Ksenija Bratuš Albreht).

Avtorica pravljice: Ksenija Bratuš Albreht, psihoterapevtka in dipl.soc.delavka

Spremna beseda: Samanta Eler, psihoterapevtka, magistrica psihologije

Ilustracije: Erika Gregorič, magistrica italijanskega jezika

Založba: Zavod Human.si - založba ALE


Odlomek iz spremne besede

(Samanta Eler, mag. psihologije):

''Vsak starš je starš po svoje. Rojstvo otroka je trenutek, ko je le ta vržen v tok življenja, vendar je hkrati tudi trenutek, ko je vržen v temo noči. Kolikokrat se otrok v noči prebuja in joka? Kaj predstavlja njegov jok? Jok otroka je klic. Klic po bližini, klic po ljubezni in na strani starša je, da bo na ta klic lahko odgovoril s svojo bližino. Naloga starša je otroku podati sporočilo : Tukaj sem. Nisi sam. Tukaj sem zate.''