Hrvatini_6
Hrvatini_8
Hrvatini_9
Hrvatini_7

Naši krajani se predstavljajo

Lucienne_Hrvatini_1

V Rdeči hiši v centru Hrvatinov je bil 26. maja letos že drugič zanimiv dogodek v organizaciji Kulturnega društva Hrvatini. V ciklu Naši krajani se predstavljajo je bil tokrat glasbeni večer z Lucienne Lončina- mednarodno uveljavljeno pevko in pianistko, ki že 20 let stanuje v Kolombanu. Lucienne se je z veseljem odzvala na moje vabilo in bila takoj pripravljena, da svoj nastop gratis pokloni krajanom KS Hrvatini. Poznamo jo kot žirantko v TV oddaji na POP TV Slovenija ima talent. Rodila se je v Veliki Britaniji in odraščala v mestu Bristol. Klavir je igrala že pri 4 letih, doštudirala pa ga je na London College of Music. Pot je nadaljevala v Bristolu kot samostojna vokalistka ter pianistka. Pot jo je zanesla tudi drugam po Evropi in kasneje v Slovenijo. Na Finskem se je spoznala z sedanjim možem Milanom- priznanim glasbenikom in aranžerjem. Na festivalu Melodije morja in sonca je leta 2014 izvajala skupaj Igorjem Mikoličem skladbo Še vedno čakam. Svoje nastope izvaja v živo v njenem edinstvenem slogu. Velikokrat nastopa z mnogimi znanimi slovenskimi izvajalci, redno je sodelovala z big Bendom RTV ter še danes sodeluje kot vokalistka znanim glasbenikom pri studijskih snemanjih. Na tokratnem glasbenem večeru se je ob njeni klavirski spremljavi predstavila z dvema skladbama na flavti tudi Pika Rejc Mekota - učenka naše osnovne šole.

Navdušena nad ambientom in publiko je tokrat poskrbela za očarljivo in nepozabno glasbeno predstavo. Tokratna uspela prireditev je dobra popotnica za nadaljnje podobne prireditve v tem čudovitem in akustičnem  prostoru, katerega je že drugič odstopil lastnik Matej Peroša. Obljubil je, da ga bo dal našemu kulturnemu društvu za podobne namene na razpolago 1x mesečno do naslednjega junija, kar je njegov prispevek, da se kultura ponovno vrača v to hišo, ki je bila dolga leta naš kulturni dom.

Tokratno lepo obiskano prireditev Naši krajani se predstavljajo so omogočili: Matej Peroša, FREDI – oprema za prireditve, Vinska klet Dolenc, Okrepčevalnica Koradin, Slavica Birsa ter Krajevna skupnost Hrvatini.

Avtor: Andrej Vilhar