Hrvatini_6
Hrvatini_8
Hrvatini_9
Hrvatini_7

30. obletnica vrtca Hrvatini

nazaj na predstavitev vrtca

Ali vas zanima, kako smo vrtcu - enoti Hrvatini pričarali in z njim doživeli veliko lepega za njegov 30. rojstni dan? Ja, takole je bilo.

Otrokom je bilo pričarano posebno doživetje, ne samo ob pripravi temveč tudi ob prijetnem praznovanju 30. rojstnega dne enote Hrvatinih, ki smo ga, kot že velikokrat izvedli v prijaznem Kulturnem domu. Začeli smo s projekcijo posnetka "En, dve, tri, kaj pod oljko se godi", v svet sanj, s pesmijo Sanje, sta nas popeljala Nevenka s prečno flavto in Niko s kitaro. Burjamorci - strokovne delavke in delavci Vrtca Semedela so zapeli pesmi Solinar, Bella istriana mia in Čiv čiv, sen miken ma ... in šli so ća.

Spremljala nas je dobra volja, saj so se vsi otroci predstavili še tako, kot znajo samo oni: v pesmi, igri in veselju. Najstarejši so se predstavili z izštevankami, pesmijo in plesi - nekateri smo jih prepoznali, na druge so nas spomnili otroci s svojim nastopom. Gostom so pripravili tudi lekcijo iz jezika okolja, saj izštevajo tudi v italijanščini. S ponosom so zaplesali in zapeli Ob bistrem potočku je mlin.

A veste, kaj se rado zgodi? Da rep se tudi izgubi. Korajžno in z velikim zanosom so najmlajši otroci zapeli pesem Psiček nima repa več. In poželi najglasnejši aplavz.

Pesem združuje, predvsem srčne ljudi, zato so se najmlajšim otrokom pridružili še vsi ostali otroci iz vrtca s svojimi vzgojiteljicami in pomočnicami vzgojiteljic ter Burjamorci in zapeli Mi smo otroci enega sveta.

V vrtcu gradimo mostove prijateljstva in med našimi prijatelji so tudi člani folklorne skupine Oljka Hrvatini, ki so nas razveselili s spletom pesmi in plesom starih časov.

Ker je vrtec rojstni dan slavil uganite, kaj je sledilo? Darilo Mestne občine Koper, ki nas je razveselila, da je bilo naše slavje še slajše. Ob 30. obletnici delovanja enote v Hrvatinih nam je podarila veliko torto. Kuharsko osebje vrtca je pripravilo slastno zeliščno pecivo.

Z rojstnodnevno pesmijo, smo vrtcu vsi zapeli in s torto smo sklenili naše veselo druženje.

Vrtcu Semedela, enoti Hrvatini želimo še mnogo jubilejev v krogu njemu najdražjih krajanov - OTROK hrvatinskega hriba.

 nazaj na predstavitev vrtca