Hrvatini_6
Hrvatini_8
Hrvatini_9
Hrvatini_7

Turistično društvo Hrvatini

O društvu

Turistično društvo Hrvatini je bilo ustanovljeno leta 1996. Trenutno šteje 34 članov. Vse ženske članice društva so hkrati tudi članice Zveze kmetic Slovenije. Društvo je aktivno na številnih področjih. V okviru krajevne skupnosti sodeluje z vsemi društvi, najbolj pa z društvom upokojencev, kulturnim društvom, pa tudi z italijansko skupnostjo.

 

Delovanje in aktivnosti Turističnega društva Hrvatini

Aktiv žena je pobraten z društvom žena in deklet iz Loške doline. Slednje je leta 2012 organiziralo 7. državne ženske kmečke igre, na katere je bil povabljen tudi aktiv žena turističnega društva Hrvatini. Že na svojem prvem nastopu so se naše punce odrezale odlično ter si z zmago pridobile pravico in dolžnost organizacije naslednjih ženskih kmečkih iger. Leta 2013 so bile tako igre v Hrvatinih, v kompleksu Centra za cerebralno paralizo Sonček. Leta 2014 so bile igre na Rogli, lansko leto pa v Podčetrtku. Turistično društvo Hrvatini redno sodeluje na pustnih povorkah v Kopru in Portorožu. Poleg tega se aktiv žena s svojimi dobrotami večkrat predstavi tudi na prireditvi Sladka Istra, sodeluje na kmečkih dnevih in na prireditvi Koper na dlani. Na povabilo društva upokojencev Hrvatini se redno udeležuje tradicionalnega martinovanja v kulturnem domu v Božičih. Decembra 2015 pa so prvič izvedli tudi otroško delavnico, kjer so otroci izdelovali božične in novoletne voščilnice. Da so aktivni tudi na državni ravni, dokazuje udeležba na kmečkem parlamentu ter na sejah Zveze kmetic Slovenije.

Pomemben mejnik v delovanju društva je bila tudi izvedba 1. tradicionalnega pohoda v spomin na Gregorja Abrama leta 2015. Na pomoč so priskočili tudi člani društva upokojencev, člani Planinskega društva Koper ter številni lokalni pridelovalci. V letu 2016 načrtujejo izvedbo pohoda v drugi polovici meseca oktobra.

Turistično društvo zelo intenzivno sodeluje s folklorno skupino Oljka, ki sicer deluje v okviru Kulturnega društva Hrvatini. Številni člani turističnega društva so namreč tudi člani folklorne skupine. Za več informacij o delovanju folklorne skupine in možnosti sodelovanja, kliknite na naslednjo povezavo.

Načrt dela za leto 2016 si lahko preberete na naslednji povezavi.

 

Turistično_društvo_Hrvatini_2
Turistično_društvo_Hrvatini_3
Turistično_društvo_Hrvatini_4
Turistično_društvo_Hrvatini_5
previous arrow
next arrow

Turistično društvo Hrvatini
Hrvatini 74
6280 Ankaran

Predsednica društva:
Duška Rozman
tel.: 040 650 139 

Blagajničarka:
Vilma Ferlež
tel.: 031 625 764
e-pošta: vilma.ferlez@gmail.com